معرفی سامانه WEB GIS


جدول تناوبی تحلیل های مکانی در GIS

معرفی هفت منبع داده اقلیمی رایگان جهانی

چرخش قطبی در مقابل چرخش خورشید آهنگ

آنالیز تصویر شئی گرا (OBIA)

تعامل انرژی در سنجش از دور : انعکاس، جذب و گسیل انرژی

معرفی 6 منبع رایگان داده های لیداری

آشنایی با SAR با استفاده از مثال

برنامه لندست : 50 سال آرشیو از تصاویر سطح زمین

دانلود رایگان نرم افزار ArcGIS Pro 2.8

ابر نقطه ای چیست ؟

انواع نقشه ها در سیستم اطلاعات جغرافیایی: 25 روش مختلف و جذاب برای نمایش داده های مکانی در GIS

تصحیحات اتمسفری در سنجش از دور چیست ؟

سیستم های تصویر نقشه چیست ؟ و چرا بعضا برای ما گمراه کننده هستند ؟

ژئودزی: ریاضیات مکان

گیرنده های GPS چگونه کار می کنند ؟ سه گانه سازی در مقابل مثلث بندی

مأموریت توپوگرافی رادار شاتل (SRTM)

چرا پنجره اتمسفری در علوم زمین دارای اهمیت است ؟

تصاویر ماهواره ای DigitalGlobe: وردویو(Worldview)، ژئوآی(GeoEye) و آیکونوس (IKONOS)

راهنمای طبقه بندی نزدیکترین همسایه در e-Cognition

نقشه های کروپلت – مقدمه ای بر طبقه بندی داده

تصاویر چند طیفی (Multi-spectral) در مقایسه با تصاویر ابر طیفی (Hyper-spectral)

فتوگرافی هوایی (Aerial Photography) در مقابل ارتوفوتوگرافی (Orthophotography)

راهنمای جامع لیدار (Light Detection and Ranging – LiDAR)

سنجش از دور چیست ؟

منابع داده GIS رایگان در سطح جهانی : داده های رستری و برداری

مقدمه ای بر سرویس های نقشه کشی تحت وب (WMS)

علم داده مکانی چیست ؟

تحلیل عوارض سه بعدی

ژئوانالیتیکس: آنالیز داده های مکانی حجیم

فرمت های داده در سیستم اطلاعات جغرافیایی بخش سوم

فرمت های داده در سیستم اطلاعات جغرافیایی بخش دوم

فرمت های GIS و پسوندهای داده مکانی بخش اول

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش سی ام

انتشار نخستین تصاویر لندست 9 توسط سازمان هوا و فضای آمریکا (NASA)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و نهم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و هشتم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و هفتم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و ششم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و پنجم

معرفی سامانه WEB GIS
برای راه اندازی سامانه WEB GIS سازمانی می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما تماس حاصل فرمائید :

Mobile: 09396293205

giscoders2020@gmail.com
نقشه کشی تحت وب (Web Mapping)
نقشه کشی تحت وب (Web Mapping) و یا نقشه کشی آنلاین (Online Mapping) پروسه استفاده از نقطه هایی است که از سیستم اطلاعات جغرافیایی توسط شبکه اینترنت دریافت می شود. یک نقشه تحت وب یا آنلاین چیزی بیش از کارتوگرافی تحت وب می باشد. نقشه کشی تحت وب سرویسی است که کاربران انتخاب می کنند که چه نقشه هایی مورد استفاده قرار گیرد. وب جی آی اس، بر جنبه های پردازشی داده های مکانی تأکید دارد که علاوه بر این جنبه بر موضوع جمع آوری داده ها و معماری نرم افزاری سرورها همچون ذخیره سازی داده ها و الگوریتم های مربوط به پردازش و نمایش داده ها نیز نیز تأکید دارد. واژه وب جی آی اس با نقشه کشی تحت وب، تا حدودی مترادف می باشد. سیستم های وب جی آی اس از نقشه های تحت وب استفاده می کنند که دارای قابلیت های محاسباتی و نمایشی مختلفی هستند. واژه سرویس های مکان – محور به کاربران نقشه کشی تحت وب در زمینه کالا و خدمات اشاره دارد. معمولاً نقشه کشی تحت وب شامل web-browser ها و سایر تعاملات بین کلاینت و سرور می شود. پیشرفت های نقشه کشی تحت وب را می توان به روندهای جدید کارتوگرافی در این زمینه مربوط دانست. تا سال های اخیر کارتوگرافی محدود به چندین کمپانی محدود، موسسات و آژانس های نقشه کشی بود که معمولاً پروسه ای گران و پیچیده محسوب می گردید و نیاز به توانایی های کارتوگراف ها و مهندسین مختلف در این زمینه داشت. نقشه کشی تحت وب باعث ظهور داده های مکانی و جغرافیایی زیادی همچون OpenStreetMap و یا پایگاه های داده همچون HERE، Google، Tencent، TomTom و بسیاری دیگر شده است. طیف وسیعی از نرم افزارها و ابزارهای ترسیم نقشه رایگان نیز در کنار ابزارهای حرفه ای همچون Arc GIS نیز رشد و توسعه پیدا کرده اند. در نتیجه محدودیت هایی که برای انتشار نقشه ها و لایه ها در فضای اینترنت و تحت وب وجود داشت در سال های اخیر به سرعت کاهش پیدا کرده اند.




وب جی آی اس چیست ؟ چطور کار می کند و چه کاربردهایی دارد ؟
وب جی آی اس فرم پیشرفته سیستم اطلاعات جغرافیایی (که عمدتاً به عنوان GIS شناخته می شود) است که بر روی پلاتفرم وب در دسترس و موجود می باشد. در این سامانه ها، اطلاعات بین سرور و کلاینت در حال تبادل و رد و بدل شدن است به طوری که سرور، یک سرور سیستم اطلاعات مکانی با قابلیت انتشار داده های مکانی و کلاینت همان web Browser است که کاربر از آن طریق می تواند با سرور ارتباط داشته باشد. سیستم های وب جی آی اس در اصل، GIS را در اختیار و در دسترس عموم مردم قرار داده اند. این سامانه، پلاتفرمی ایجاد می کند که GIS و سایر سیستم های تجاری را با یکدیگر مجتمع و یکپارچه می نماید و باعث همکاری های بین سازمانی می گردد. WEB GIS به سازمان ها و ارگان ها این امکان را می دهد که به درستی و به خوبی بتوانند داده های جغرافیایی خود را سازماندهی نموده و مورد استفاده قرار دهند.
وب جی آی اس برای سازمان شما چه کاری می تواند انجام دهد ؟
وب جی آی اس، آنالیز و تحلیل داده های جغرافیایی و مکانی را به صورتی میسر نموده که قبلاً امکان پذیر نبود. در گذشته، داده های مکانی بایستی پردازش، ویرایش، اصلاح و استخراج می شدند تا به یک سری مسائل مکانی پاسخ داده شود. اکنون داده ها به صورت نقشه های تحت وب تبدیل می شوند و یا سرویس هایی که تحت اینترنت قرار دارند و به صورت تلفیقی و ترکیبی با سایر لایه ها و داده ها در یک سامانه WEB GIS قرار می گیرند که امکان پاسخ گویی به بسیاری از پرسش ها و مسائل مکان-محور را فراهم می آورد. اکنون از طریق سامانه های WEB GIS، داده ها دیگر نیاز به پردازش اختصاصی برای مسائل خاص ندارند. سامانه های WEB GIS انعطاف پذیرتر، دقیق تر و قابلیت سفارشی شدن بیشتر و همچنین توانایی ایجاد پروسه های کاری کارآمدتری دارند.
ویژگی ها و مشخصات یک سامانه WEB GIS
سیستم اطلاعات مکانی، دارای پتانسیل عبور و صعود به فضای نقشه کشی تحت وب می باشد. ظهور وب جی آی اس باعث به مخاطبان و کاربران GIS قدرت و توانایی بسیار زیادی را می دهد که در فرایند تصمیم گیری بهتر بتوانند عمل کنند.
1- وب جی آی اسی که بر پایه Java، .Net و Flex باشد می تواند بر روی پلاتفرم های مختلفی اجرا شود.
2- از کاربران بسیار زیادی در یک لحظه و به صورت همزمان می تواند پشتیبانی نماید.
3- وب جی آی اسی که بر پایه تکنولوژی HTML است، می تواند سیستم عامل های مختلفی را پشتیبانی نماید.
4- توانایی های چند – پلاتفرمی بیشتر
5- سهولت در استفاده برای کاربران عمومی
6- قابلیت سازگاری با انواع مختلف WEB Browser هایی همچون google chrome، internet Explorer، Firefox و …
7- همساز کردن سیستم های به روزرسانی و آپدیت
8- سفارشی کردن دشبورد از طریق رابط های گرافیکی کاربر-پسند
کاربردهای سامانه های WEB GIS
سامانه های WEB GIS دارای طیف گسترده ای از کاربردهای مختلف می باشند. به برخی از آنها در زیر اشاره می شود:
1- نقشه کشی، نمایش و پرسشگیری داده های مکانی
2- جمع آوری مشارکتی داده های مکانی
3- آنالیزهای مکانی شامل اندازه گیری ها، یافتن مسیرهای رانندگی بهینه، مسیریابی، پایش انتشار آلودگی های محیطی، مکان یابی خرده فروشی و مکانیابی صنایع و خدمات شهری
4- وب جی آی اس به عنوان یک مدل جدید تجارت از جمله بازاریابی مکان-محور و تبلیغات مکانی
5- کارکردهای مکانی، ابزاری کارآمد و قدرتمند برای طراحی و برنامه ریزی های پروژه های دولتی همچون مدیریت سیل، نقشه کشی جنگل و پایش تغییرات اکولوژیکی و مخاطرات محیطی می باشد.
6- تکنولوژی WEB GIS در مطالعات و تحقیقات علوم محیطی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
7- کاربرد WEB GIS در زندگی روزمره مردم. شامل سرویس های مکان-محور که توسط موبایل، تبلت ها، لپتاپ ها و کامپیوتر ها پشتیبانی می شوند. LBS یا سرویس های مکان-محور، شامل خدمات یافتن موقعیت افراد و یا مکان ها بر روی نقشه ها می شوند. این خدمات همچنین می تواند شامل مسیریابی، مکانیابی و یافتن بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد خاص نیز باشد.
مزایای سامانه های WEB GIS
با کمک گرفتن از اینترنت، کاربران می توانند به داده های مکانی از طریق شبکه های اینترنتی دسترسی داشته باشند. بدون در نظر گرفتن اینکه سرورها و کلاینت ها چقدر از یکدیگر بعد فاصله داشته باشند. سامانه های WEB GIS دارای مزایای مشخصی به نسبت سامانه های GIS Desktop سنتی دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.
کاربردها
بر خلاف GIS Desktop که به تعدادی از متخصصین GIS محدود می شود، سامانه های وب جی آی اس می توانند توسط هر فرد یا سازمانی در سطح عمومی و گسترده مورد استفاده قرار گیرد. این سطح گسترده از مخاطبان، دارای نیازها و درخواستهای متعدد و گسترده ای هستند. برنامه هایی همچون ترسیم و نمایش شبکه های خطوط ارتباطی، قراردادن تگ تصاویر شخصی بر روی نقشه ها، ردیابی دوستان و نمایش فرستنده های وای فای تنها نمونه هایی از این اپلیکیشن ها هستند.
قابلیت بهتر چند-پلاتفرمی
عمده کلاینت های سامانه های WEB GIS شامل WEB Browser هایی همچون Internet Explorer، Google Chrome، Mozilla Firefox، Safari، و … می شود. به دلیل آنکه همه این Browser ها با HTML و Javascript سازگاری دارند، در نتیجه WEB GIS مبتنی بر HTML در طیف گسترده ای از سیستم های عامل همچون windows، Linux و Apple Mac OS نیز قابلیت پشتیبانی خواهند داشت.
دسترسی جهانی
داده های جغرافیایی و نقشه ها را می توان از طریق سامانه های WEB GIS در مقیاس جهانی منتشر نمود. هر کسی از هر جای جهان می تواند به داده های مکانی از طریق کامپیوترها، یا موبایل ها و تبلت ها دسترسی داشته باشد. تقریباً همه سازمان ها و ارگان ها، پورت های خاصی را برای درخواست های HTTP باز می گذارند تا از این طریق بتوان به شبکه های داخلی و محلی آنها وارد گردید و در نتیجه این موضوع باعث افزایش دسترسی به منابع داده ها و سیستم های مکانی آنها می شود.
پشتیبانی از چندین کاربر در یک زمان
به طور کلی، در سامانه های GIS DEsktop نرم افزارها تنها از یک کاربر می توانند در یک زمان واحد، پشتیبانی نمایند در صورتی که سامانه های WEB GIS می توانند به طور همزمان توسط هزاران نفر مورد استفاده و دسترسی قرار بگیرد. در نتیجه WEB GIS کارایی بهتری در ارتباط با دسترسی در مقایسه با سامانه های GIS Desktopفراهم می آورد.
متوسط هزینه های کمتر به ازای کاربران
بخش عمده ای از محتوای موجود در شبکه اینترنت برای کاربران نهایی رایگان می باشد و این مسئله در مورد سامانه های WEB GIS نیز صحت دارد. به طور کلی، شما نیازی به خرید نرم افزار برای استفاده از سامانه های وب جی آی اسی نخواهید داشت. سازمانهایی که نیاز به استفاده از سرویس های WEB GIS دارند بایستی نرم افزار را خریداری نموده و یا از شرکتهایی که در این زمینه قعالیت دارند، بخواهند که سیستم مورد نظرشان را طراحی و تولید نمایند. به جای خرید و نصب GIS Desktop برای هر کاربر، یک سازمان می تواند تنها یک سیستم WEB GIS راه اندازی نموده و این سیستم را بین تمامی کاربران خود به اشتراک بگذارد که هم در منزل و هم در محل کار دسترسی به این سامانه وجود داشته باشد.
کاربر-پسند بودن
GIS Desktop برای کاربرانی تخصصی که دارای سابقه و تجربه چندین ساله در کار با این سیستم می باشند، طراحی شده است. در حالی که WEB GIS برای مخاطبان عام، شامل کاربران عمومی که ممکن است دانش چندانی در مورد GIS ندارند طراحی شده است. WEB GIS به صورتی طراحی شده است که بتوان به سادگی همچون یک وب سایت عادی از آن استفاده نمود. WEB GIS به صورت خاص به گونه ای طراحی شده است که دارای سادگی، اختصار و تناسب باشد و استفاده از آن بسیار ساده تر از سامانه های Desktop GIS باشد.
به روزرسانی خودکار
سامانه های WEB GIS و GIS Desktop هر دو نیاز به آپدیت شدن دارند. برای سامانه های WEB GIS، به روزرسانی برای تمامی کلاینت ها کار کرده و به صورت جامع و یکپارچه انجام می شود. در حالی که در سامانه های Desktop GIS به ازای هر کاربر باید به روزرسانی به صورت مجزا انجام شود. در نتیجه در سامانه های WEB GIS سهولت بیشتری در حفظ و نگهداری ایجاد می شود و در ضمن هزینه های به روزرسانی نیز کاهش می یابد.
معرفی سامانه WEB GIS طراحی شده توسط سایت www.giscoders.com
سایت www.giscoders.com مفتخر است که سامانه WEB GIS تحت توسعه ای را طراحی و کدنویسی نموده و در اختیار عموم قرار داده است. این سامانه در حالت توسعه می باشد و امکانات بیشتری به آن افزوده خواهد شد. در ادامه به برخی از قابلیت های این سیستم می پردازیم.
یکی از توانایی های این سیستم در نمایش 12 لایه اطلاعاتی مختلف از کل ایران می باشد که البته به سهولت لیست لایه های اطلاعاتی موجود را می توان افزایش داد. همانطور که در شکل ملاحظه می شود با قرار دادن علامت چک در کنار هر عارضه می توان لایه اطلاعاتی مورد نظر را بر روی نقشه نمایش داد.





از دیگر توانایی های این سیستم امکان استفاده از 5 تم مختلف نقشه های basemap می باشد که در پنل ناوبری این سیستم قابل انتخاب می باشد. در تصاویر بعدی، تم های نمایش نقشه نشان داده شده اند.





برای راه اندازی سامانه WEB GIS سازمانی می توانید از طریق راههای ارتباطی زیر با ما تماس حاصل فرمائید :

Mobile: 09396293205

giscoders2020@gmail.com

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه دریاچه هامون به شماره NH-41-5

دانلود نقشه راههای ایران استایل 2

روش نصب نرم افزار ArcGIS Pro 3.0.2

نقشه های زمین شناسی اسکن شده ایران در مقیاس 1:250000

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش یازدهم (تبدیل نوع و گرد کردن)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و یکم

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه گازیک به شماره NI-41-13

نقشه متوسط دمای سطح زمین ایران (LST)

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش پنجم

برنامه نویسی پایتون بخش ششم (Identifiers)

ابزارهای برنامه نویسی (Programming Tools)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش شانزدهم

دانلود نرم افزار ArcGIS Pro 3.0.2

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش سوم

دانلود نقشه راههای ایران استایل 4

فیلم آموزشی زمین مرجع یا ژئورفرنس لایه ها و داده های مکانی در نرم افزار Arc GIS Pro

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش چهارم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش پنجم

دانلود نقشه راههای ایران استایل 1

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش اول

روش نصب نرم افزار Arc GIS Pro 2.8

دانلود نرم افزار Arc GIS Pro 2.5 + روش نصب گام به گام

نقشه های موقعیت سیاسی منطقه مطالعاتی بخش اول

معرفی توانایی ها و ویژگی های ماهواره لندست 9

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش سیزدهم (توابع مرسوم پایتون)

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش هفتم

روش های ترانسفورم (Transformation) مختصاتی در نرم افزار ArcGIS Pro

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش هفدهم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش دوازدهم (پروسه توسعه نرم افزار)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و چهارم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیستم

برنامه نویسی پایتون بخش هشتم (انتساب چندگانه، ثابت ها، نوع-داده های عددی و اپراتورها)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش نهم (نمادهای علمی، ارزیابی عبارات و اولویت اجرای اپراتورها)

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه ایرانشهر به شماره NG-41-1

نقشه تقسیمات سیاسی ایران

مقدمه ای بر برنامه نویسی کامپیوتر (بخش مبانی برنامه نویسی)

نقشه های موقعیت سیاسی منطقه مطالعاتی بخش دوم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش پانزدهم

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه مشهد به شماره NJ-40-16

دیدگاهتان را بنویسید