جدول تناوبی تحلیل های مکانی در GIS


هزار کاربرد و استفاده GIS

آموزش استخراج نقشه پوشش اراضی (Land-Cover) با استفاده از تصاویر ماهواره ای لندست 9 در نرم افزار ArcGIS

آنالیز رستری در سیستم اطلاعات جغرافیایی – مکانی (GIS)

تفاوت بین ژئوماتیک (Geomatics) و جی آی اس (GIS)

دانلود رایگان نقشه های توپوگرافی ایران در مقیاس 1:500000

نقشه های شهری ایران با کیفیت کارتوگرافیکی بالا

50 ماهواره تاثیر گذار در تاریخ سنجش از دور

جدول تناوبی تحلیل های مکانی در GIS

معرفی و دانلود نرم افزار SAGA GIS

دانلود و روش نصب نرم افزار Surfer 24

دانلود و روش نصب نرم افزار Global Mapper 24

دانلود نرم افزار ArcGIS Pro 3.0.2

روش نصب نرم افزار ArcGIS Pro 3.0.2

روش نصب نرم افزار Envi 5.6

دانلود نرم افزار Envi 5.6

نرم افزار Z-scale Estimator

معرفی هفت منبع داده اقلیمی رایگان جهانی

چرخش قطبی در مقابل چرخش خورشید آهنگ

آنالیز تصویر شئی گرا (OBIA)

تعامل انرژی در سنجش از دور : انعکاس، جذب و گسیل انرژی

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه مشهد به شماره NJ-40-16

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه تربت حیدریه به شماره NI-40-4

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه چابهار به شماره NG-41-9

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه جازموریان به شماره NG-40-4

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه قشم به شماره NG-40-6

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه سرخس به شماره NJ-41-13

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه شاهرخت به شماره NI-41-9

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه تایباد به شماره NI-41-5

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه تربت جام به شماره NI-41-1

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه زاهدان به شماره NH-41-9

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه سرآوان به شماره NG-41-2

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه پیوشک به شماره NG-40-12

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه نره نو به شماره NH-41-14

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه خاش به شماره NH-41-13

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه ایرانشهر به شماره NG-41-1

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه گازیک به شماره NI-41-13

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه دریاچه هامون به شماره NH-41-5

معرفی 6 منبع رایگان داده های لیداری

آشنایی با SAR با استفاده از مثال

نقشه های موقعیت سیاسی منطقه مطالعاتی بخش دوم
جدول تناوبی تحلیل های مکانی در GIS

تحلیل های مکانی ممکن است برای افراد غیر متخصص همچون کیمیاگری باشد. اما در پشت ریشه های علمی نهفته است. با استفاده از تحلیل های مکانی می توان الگوها را یافت، نواحی را کمی سازی نمود و نتایجی را پیش بینی نمود. هر عنصر در جدول تناوبی تحلیل های مکانی شامل مجموعه ای از ابزارهای تحلیل مکانی می گردد. هر یک از ابزارهای مرسوم با استفاده از رنگ گروه بندی شده اند به طوری که ابزارهای برداری در سمت چپ جدول و ابزارهای رستری در سمت راست قرار داده شده اند.
تحلیل برداری (تبدیل)
- vector Conversion [VC] : فرمت فایلهای نقطه ای، خطی و پلیگونی را تبدیل می کند و مدل داده ها را از بردار به رستر و یا برعکس تبدیل می کند (مانند Feature to Raster و به طور کلی Rasterization و Vectorization)
- Extract [EX] : یک subset از عوارض ایجاد می کند از طریق Clipping، Selecting و Splitting عوارض برداری (مانند Clip، Select و Split)
- Overlay [OV]: دو یا چند لایه برداری را همپوشانی می دهد و بر اساس مناطق دارای هم پوشانی خروجی ایجاد می کند (مانند Intersect، Union، Erase)
- Proximity [PX]: بر اساس توابع مجاورت و فاصله خروجی ایجاد می نماید (ابزارهایی مانند Buffer، Voronoi diagrams و تابع near feature)
- Spatial Join [SJ]: دیاگرام ها و جداول اطلاعاتی را بر اساس فاصله و یا روابط مکانی الحاق می نماید (مانند Contains ،Touches و …)
- Plot Diagrams [PD]: بر اساس مجموعه ای از اطلاعات جداول توصیفی و موقعیت های مکانی ایجاد می گردد (مانند Scatter Plot، Histogram و Bar Plots)
- Geometry Shape[GS]: شکل هندسی عوارض را محاسبه می نماید (مانند Compactness، Perimeter/area ratop و Rectangular fit
جداول
- Table Tools [TB]: توابع مربوط به جداول را اعمال میکند برای مرتب سازی داده های جداول اطلاعاتی (ابزارهایی مانند Add Field، Create Domian، Reorder Fields و …)
- Add XY Coordinates [XY]: یک جدول حاوی اطلاعات مختصاتی XY را به یک لایه با سیستم مختصات مشخص تبدیل میکند (مانند Add lat/lon Coordinates).
- Calculate Geometry [CG]: پارامترهای ژءومتریکی عوارض همچون طول دوبعدی و سه بعدی، محیط و مساحت را در جداول اطلاعاتی از عوارض برداری محاسبه می نماید.
- Join Table [JT]: ستون های اطلاعات توصیفی را از یک جدول اطلاعاتی به یک جدول اطلاعاتی دیگر بر اساس کلید رکوردها ملحق و متصل می کند.
- Relate [RL]: یک جدول اطلاعاتی موقتی ایجاد می کند که رکوردهایی را نشان میدهد که مرتبط با یک یا چند رکورد دیگر می باشند.
- Statistics [ST]: بر اساس فیلدهای عددی در یک جدول اطلاعاتی محاسبات آ»اری را انجام می دهد (مانند RMSE، MAE، Sum، Mean،Count، Standard Deviation و ….).
ویرایش - کارتوگرافی
- Editing [ED]: توابع ویرایشی را اعمال مینماید. به این صورت که با استفاده از ورتکس ها و ژئومتری عوارض در یک لایه و یا تعداد بیشتری از لایه ها این تغییرات را اعمال می کند (مانند Editing tools، Densify، trim، Snap و extend).
- Conflation [CF]: تداخل بین دو لایه را بر طرف می کند. لایه هایی که دارای عوارض مشترک و دارای ژئومتری نامنطبق هستند را تصحیح می نماید (Edge Matching، Rubber Sheeting و Conflation).
- Grid Index[GI]: مجموعه ای از شیتهای چهارگوش پی در پی و سریالی ایجاد می کند که یک عارضه برداری خطی را دنبال می کند برای ایجاد کتاب-نقشه مناسب است (Strip map، Fishnet، tessellation، QGIS Atlas، Data Driven Pages).
- Cartographic [CA]: عوارض را جنرالیزه نموده و یا ارتقا می دهد. عوارضی که در یک dataset قرار دارند تا در نمایش کارتوگرافیکی بهتر شده و به لحاظ زیبایی شناختی ارتقا یابند (Smooth، Simplify، Aggregate).
تحلیل های سه بعدی
- 3D Analysis [3D]: آنالیزهای مجاورت و یا همپوشانی با عوارض سه بعدی اعمال می گردد (3D Analysis، Buffer، Intersect و Union).
- Line of Sight Visibility [LS]: نواحی قابل روئیت و نواحی غیر قابل روئیت در امتداد خط دید از یک منظر مشخص را تعیین می نماید (Line of Sight).
- Volume[VS]: محاسبه حجم پائین تر و یا بالاتر از یک سطح اساس تعریف شده و یک سطح از پیش موجود که در عملیات محاسبه حجم خاکبرداری و خاکریزی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد (Cut/Fill).
- Viewshed [VW]: نواحی قایل دید از یک منظر را مشخص می کند. در اصل با استفاده از این تحلیل، میدان دید در تمامی جهان با خروجی رستری تعیین می گردد.
- Skyline [SL]: خط آسمان، این تحلیل نواحی قرار گرفته در سایه عوارض را نمایش می دهد.
- Space-time Cubes [SC]: مکعب های سه بعدی و زمان داری ایجاد می کند که نمایش دهنده برشی از زمان در نواحی جغرافیایی است (Space-time Cubes)

تحلیل های شبکه
- Rout [RT]: بهترین مسیر را با استفاده از مجموعه ای از نقاط و یک dataset شبکه ای پیدا می نماید (شامل Network Analysis، Fastest Rout، Find nearest و Shortest distance).
- Directions [DR]: لیستی از دوربرگردان ها، خیابان ها و جهات از یک مبدا یه یک مقصد نقطه ای با استفاده از دیتاست شبکه ای را ایجاد می نماید.
- Optimal Site [OS]: مناطق بهینه را از امکانات موجود و منابع موجود انتخاب می نماید، همچنین این آنالیزها، حوزه رقابت خرده فروشی و تقاضای مورد نیاز برای مشاغل خرده فروشی را نیز تعیین می نماید (Location-allocation).
- Coverage [CV]: پوشش و دسترسی یک امکان خاص که قابل دسترسی است در یک فاصله زمانی مشخص در دیتاست شبکه ای محاسبه می نماید (Service Area).
- OD Cost Matrix [CM]: مسیر با کمترین هزینه را از چندین مبدا به چندین مقصد مختلف اندازه گیری می نماید.
- Huff Model [HM]: احتمال اینکه مشتریان از یک سرویس خدماتی یا خرده فروشی استفاده کنند را بر اساس ابعاد، فاصله و جمعیت بلوک های آماری پیش بینی می نماید (Huff Gravity Model).

مدیریت داده
- Data Management [DM]: لایه ها را به همراه مجموعه ای از ابزارها برای توسعه، تغییر و حفظ و نگهداری مدیریت می نماید (Merge، Append، Data Compare).
- Projections [PJ]: سیستم مرجع مکانی را برای لایه ها اختصاص می دهد (Project، Define Projection).
- Generalize Vector [GV]: عوارض مجاور را با یکدیگر ترکیب می نماید. یا عوارض را بر اساس وقادیر توصیفی مشابه و یا مرزهای مشترک برش می زند (Dissolve، Eliminate).
- Address Geocoding [AD]: آدرس ها را به موقعیت های مکانی با استفاده از مختصات طول و عرض جغرافیایی تبدیل یا ترجمه می نماید.
- Topology [TP]: خطاهای ویرایشی را گرفته و برطرف می نماید خطاهایی همچون Overshoots، Slivers، Overlaps و gaps (Topology Ruls).
- Linear Referencing [LR]: موقعیت های نسبی بر روی عوارض خطی را با استفاده از M-value برای عوارض نقطه ای و خطی ذخیره سازی می نماید (Linear Referencing Systems).
- Spatial Adjustment [SA]: لایه های برداری را را جا به جا می نماید، میچرخاند و تغییر شکل می دهد، این تحلیل مشابه ژئورفرنس لایه های رستری است که بر روی داده های برداری اعمال می گردد (Vector bender، Displacement Links).
- GeoEnrich [GE]: داده های موجود را با اضافه نمودن اطلاعاتی همچون دموگرافی، تحصیلات و یا درآمد، بهبود می بخشد.
- Sampling [SP]: زیرمجموعه ای از داده ها برای نمونه برداری به صورت فواصل پی در پی و یا تصادفی ایجاد می نماید (Regular points، Random points in Extents).
- Geotagging [GT]: با استفاده از اطلاعات جی پی اس، مختصات جغرافیایی به عکس های دیجیتالی اختصاص می دهد. بدون اینکه عملیات ژئورفرنس انجام گیرد.
- Parcel Fabric [PF]: پارسلهای کاداستری برای مدیریت پارسل ها ایجاد می نماید (Cadastral Devisions، Split Polygon).
- Attachments [AT]: الحاقیه ای برای ذخیره سازی عکس ها به صورت داخلی با استفاده از روابط جداول اطلاعاتی ایجاد می نماید.
- Full Motion Video [FMV]: ویدئوهای مکانمند که دارای اطلاعات مختصاتی بر روی نقشه به صورت زیرنویس می باشند (Full motion video).
- COGO [CO]: مختصات، بیرینگ زوایا و فواصل را که از عملیات پیمایش نقشه برداری اندازه گیری شده است را دریافت و نمایش می دهد و اندازه گیری ها و تبدیلات مربوط به آن را انجام می دهد (COGO – Coordinate Geometry).
- Point Cloud [PC]: فایل های LAS را با استفاده از ابزارهایی برای ذخیره سازی، تغییر و اینترپلاسیون ابر نقطه ای مدیریت می نماید.
- Web Services [WS]: عوارض را به صورت لایه های تحت وب وارد نموده و نمایش می دهد (Web feature Service، GeoRSS).
- Tin [TIN]: شبکه نامنظم هندسی ایجاد می نماید تا سطح زمین را به صورت سه بعدی نمایش دهد (TIN Mesh Creation).
- Indoor Mapping [IM]: نقشه های داخلی ساختمان ها یا پلان ها را ایجاد می نماید که دارای فرمت های رقومی همچون BIM، Revit و یا CAD هستند.
- Temporal [TM]: ویژگی زمان را به لایه ها اضافه می نماید که دارای خصیصه هایی همچون data و time نیز می گردد (Convert Time Zone، Update time field، Temporal animation).
- Real-time Tracking [TR]: حرکت زمان واقعی اشیا را نشان می دهد و تغییرات آنها در طول زمان را نمایش می دهد (GeoEvent Server، Georeferencing، Make Tracking Layer).




تکنولوژی های نو ظهور
- Big Data [BD]: داده هایی را از دیتاست های بزرگ آنالیز نموده و استخراج می کند و برای این کار از موقعیت جغرافیایی استفاده می نماید.
- Machine Learning [ML]: از شبکه عصبی برای طبقه بندی، پیش بینی و قطعه بندی در هنگام آموزش و برچسبگذاری استفاده می نماید (Deep learning toolset، Machine Learning).
- Data Engineering [DE]: داده های مکانی را ارزیابی می نماید، پاکسازی نموده و ذخیره سازی می کند به فرمی که برای آنالیز و تحلیل ها آماده شوند.

- LoT [LOT]: اینترنت اشیا، داده های زمان-واقعی، سنسورها که از اینترنت دریافت می کند را ارزیابی و تحلیل می نماید.
- Agent-based Simulation and Modeling [AS]: سناریوهایی را شبیه سازی می کند و همچنین شرایط اضطراری پدیده ها و رخداد آنها را نیز با استفاده از تعاملات خاص در فضاب جغرافیایی شبیه سازی می نماید (Multi-agent Modeling Environment).
- Virtual Reality [VR]: مشاهدات و بازدید های میدانی را با فضای نمایش مکانی و مجازی جایگزین می نماید.
- Augmented Reality [AR]: عوارض سه بعدی بر روی نمایشگرهای موبایل را ارتقا می دهد تا تعامل بهتری با دنیای بیرون ایجاد گردد.

دانلود نقشه راههای ایران استایل 3

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش نوزدهم

برنامه نویسی پایتون بخش ششم (Identifiers)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و چهارم

نقشه حوضه های هیدرولوژیکی ایران

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش دوم

سیکل توسعه نرم افزار

ابزارهای برنامه نویسی (Programming Tools)

نرم افزار Arc GIS Desktop در مقابل Arc GIS Pro

فرمت های GIS و پسوندهای داده مکانی بخش اول

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و یکم

سنجش از دور چیست ؟

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش هجدهم

فتوگرافی هوایی (Aerial Photography) در مقابل ارتوفوتوگرافی (Orthophotography)

روش برش حواشی نقشه های اسکن شده در نرم افزار Global Mapper

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش هفتم

راهنمای طبقه بندی نزدیکترین همسایه در e-Cognition

ابر نقطه ای چیست ؟

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش دوم (شروع به کار با پایتون)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش دوازدهم (پروسه توسعه نرم افزار)

نقشه های کروپلت – مقدمه ای بر طبقه بندی داده

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش پنجم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش سی ام

چرا پنجره اتمسفری در علوم زمین دارای اهمیت است ؟

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و ششم

نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه زابل به شماره NH-41-1

سیستم مختصات، واژه شناسی و مفاهیم در سیستم اطلاعات جغرافیایی

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و پنجم

دانلود نرم افزار Arc GIS Pro 2.5 + روش نصب گام به گام

انواع نقشه ها در سیستم اطلاعات جغرافیایی: 25 روش مختلف و جذاب برای نمایش داده های مکانی در GIS

آموزش تحلیل های هیدرولوژی در نرم افزار Arc GIS Desktop

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش ششم

تحلیل عوارض سه بعدی

برنامه لندست : 50 سال آرشیو از تصاویر سطح زمین

آشنایی و معرفی اولیه Google Earth Engine

تبدیل مختصات در نرم افزار Global Mapper

تصحیحات اتمسفری در سنجش از دور چیست ؟

انتشار نخستین تصاویر لندست 9 توسط سازمان هوا و فضای آمریکا (NASA)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و هشتم

دیدگاهتان را بنویسید