آشنایی اولیه با نرم افزار Global Mapper


معرفی و دانلود نرم افزار SAGA GIS

دانلود و روش نصب نرم افزار Surfer 24

دانلود و روش نصب نرم افزار Global Mapper 24

دانلود نرم افزار ArcGIS Pro 3.0.2

روش نصب نرم افزار ArcGIS Pro 3.0.2

روش نصب نرم افزار Envi 5.6

دانلود نرم افزار Envi 5.6

نرم افزار Z-scale Estimator

معرفی هفت منبع داده اقلیمی رایگان جهانی

چرخش قطبی در مقابل چرخش خورشید آهنگ

آنالیز تصویر شئی گرا (OBIA)

تعامل انرژی در سنجش از دور : انعکاس، جذب و گسیل انرژی

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه مشهد به شماره NJ-40-16

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه تربت حیدریه به شماره NI-40-4

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه چابهار به شماره NG-41-9

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه جازموریان به شماره NG-40-4

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه قشم به شماره NG-40-6

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه سرخس به شماره NJ-41-13

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه شاهرخت به شماره NI-41-9

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه تایباد به شماره NI-41-5

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه تربت جام به شماره NI-41-1

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه زاهدان به شماره NH-41-9

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه سرآوان به شماره NG-41-2

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه پیوشک به شماره NG-40-12

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه نره نو به شماره NH-41-14

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه خاش به شماره NH-41-13

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه ایرانشهر به شماره NG-41-1

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه گازیک به شماره NI-41-13

دانلود نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه دریاچه هامون به شماره NH-41-5

معرفی 6 منبع رایگان داده های لیداری

آشنایی با SAR با استفاده از مثال

نقشه های موقعیت سیاسی منطقه مطالعاتی بخش دوم

برنامه لندست : 50 سال آرشیو از تصاویر سطح زمین

نقشه های موقعیت سیاسی منطقه مطالعاتی بخش اول

مدلسازی سایه-اندازی ساختمان ها در چشم اندازهای شهری در نرم افزار ArcGIS Pro

دانلود رایگان نرم افزار ArcGIS Pro 2.8

روش نصب نرم افزار Arc GIS Pro 2.8

ابر نقطه ای چیست ؟

ترکیب باند: تبدیل تصاویر سیاه – سفید به تصاویر رنگی

انواع نقشه ها در سیستم اطلاعات جغرافیایی: 25 روش مختلف و جذاب برای نمایش داده های مکانی در GIS

مقدمه
نرم افزار Global Mapper یک سامانه نرم افزاری سیستم اطلاعات جغرافیایی است که توسط شرکت Blue Marble Geographic توسعه پیدا کرده و بر روی پلاتفرم ویندوز قابل نصب و اجرا می باشد. این شرکت در حال رقابت با شرکت ESRI، GeoMedia، Mainfold System و MapInfo است. نرم افزار Global Mapper داده های برداری، رستری و نیز داده های ارتفاعی را پشتیبانی نموده و نیز امکان نمایش و آنالیز این داده ها را فراهم نموده و بسیاری از ابزارهای سیستم اطلاعات جغرافیایی را پشتیبانی می کند. نرم افزار Global Mapper دارای یک جامعه کاربران فعال بوده و دارای فورم های آنلاین و محیط های تعاملی کاربران گسترده ای می باشد. این نرم افزار به شدت در حال توسعه و تکامل بوده و در سال های اخیر ورژن های مختلفی از آن ارائه شده است.
تاریخچه نرم افزار Global Mapper
در سال 1995 سازمان زمین شناسی آمریکا نیاز به یک نمایش دهنده داده ها و محصولاتشان داشتند، بنابراین آنها برنامه کامپیوتری dlgv32 را برای نمایش داده های رقومی DLG (Digital Line Graph) و داده های برداری توسعه دادند. بین سال های 1995 تا 1998، نرم افزار dlgv32 توسعه و گسترش پیدا کرد و توانایی نمایش سایر محصولات و داده های سازمان زمین شناسی آمریکا را نیز پیدا کرد که شامل نقشه های توپوگرافیکی DRG و مدل های رقومی ارتفاعی DEM و SDTS-DLG و SDTS-DEM می شد. در سال 1998 سازمان زمین شناسی آمریکا کد منبع نرم افزار dlgv32 v.37 را برای عموم انتشار داد. در سال 2001، کد منبع نرم افزار dlgv32 توسط شرکت های تجاری توسعه داد شده و تبدیل به یک محصول تجاری به نام dlgv32Pro v4.0 گردید و توسط اینترنت به فروش گذاشته شد. بعد از آن در همان سال این محصول به نام Global Mapper تغییر نام داد و به عنوان یک محصول تجاری شرکت Global Mapper Software یا LCC تبدیل شد. سازمان زمین شناسی آمریکا یک نسخه از نرم افزار را تحت عنوان dlgv32 Pro (Global Mapper) توزیع نمود. در دوم نوامبر 2011، شرکت Blue Marble Geographic، در کنفرانس سالانه خود، اعلام نمود که آنها Global Mapper (LCC) را خریداری کرده اند.
ویژگیها و قابلیت های بارز Global Mapper
نرم افزار Global Mapper دارای قابلیت ها و ویژگی های بسیاری در زمینه سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور دارد. در ادامه به بخشی از توانایی ها و قابلیت های خاص این سامانه نرم افزاری می پردازیم:
1- کار با داده های 3D
نرم افزار Global Mapper برای کار با داده های سه-بعدی بهینه شده است. این نرم افزار بسیاری از فرمت ها 3D شامل مدل ارتفاعی یا مدل رقومی زمین و سه بعدی همچون Collada، Wavefront، 3D Max و بسیاری فرمت های دیگر را پشتیبانی می کند. هنگام کار با لایه های رقومی زمین، چندین مدل -های سایه زنی از پیش تعریف شده وجود دارند و البته امکان تعریف دستی تنظیمات سایه زنی بر روی مدل های رقومی زمین نیز فراهم است. نرم افزار Global Mapper دارای یک محیط نمایش 3D بسیار قوی است که امکان مرتبط و متصل شدن به فضای دو بعدی نقشه ها را نیز دارد و هنگام بزرگنمایی، جا به جایی و افزودن عوارض و لایه های برداری به طور خودار در هر دو پنجره نمایشی اعمال می گردد. محیط نمایشی قدرتمند این نرم افزار، همچنین امکان انتخاب و اندازه گیری عوارض را در محیط نمایش 3D دارا است. توانایی های 3D نرم افزار Global Mapper شامل پشتیبانی از ذخیره سازی ویدئویی با کیفیت HD، امکان تهیه ویدئوهای پرواز بر روی مدل سه بعدی (3D fly-through) که توانایی بالایی در تصویر سازی پروژه های سه بعدی برای مقاصد نمایشی و تحلیل دارد. ابزار پرواز بر روی مدل سه بعدی نیز قابل استفاده در تهیه ویدئو به طور همگام سازی شده با عوارض خطی در گام های زمانی بر مبنای Vertex می باشد. پنجره نمایشی 3D امکان قراردادن عوارض و لایه های برداری بر روی تصاویر، نمایش اطلاعات مسیر مربوط به GPS، بخش نمایش آسمان برای واقعی کردن مدل های سه بعدی، نمایش و کار با مدل های سه بعدی را نیز دارا است. در نرم افزار Global Mapper ابزارهای مختلفی در انتخاب، نمایش، ویرایش عوارض 3D و کار با پنجرة نمایش سه بعدی و نیز ترسیم پروفیل وجود دارد که کاربران این سامانه نرم افزاری را قادر به انجام تحلیل های پیچیده سه بعدی و کار با این نوع داده ها می نماید.
2- پشتیبانی بسیار قوی از Import/Export داده های GIS و RS
یکی از ویژگی های منحصر به فرد و خاص نرم افزار Global Mapper پشتیبانی بسیار قدرتمند از طیف بسیار گسترده ای از فرمت های مختلف داده می باشد. با دسترسی مستقیم به بیش از 300 نوع فرمت دادة مختلف برداری و رستری و داده ها ارتفاعی، تقریباً نرم افزار Global Mapper را قادر به سازماندهی و ارتباط با تمامی داده های مکانی ساخته است که این موضوع در استفاده از یک سامانة نرم افزاری خصوصاً در زمان ارتباط و اشتراک با سامانه های نرم افزاری دیگر در پروزه های کوچک و بزرگ بسیار توانا و قدرتمند می سازد. با ارائة داده های جدید و ویرایش امکانات از پیش موجود، و روند رو به رشدی که در این بخش نرم افزار Global Mpper در پیش دارد، کاربران را در به روز بودن سازماندهی داده ها و اطلاعاعاتشان تضمین می نماید. داده های برداری، رستری و داده های ارتفاعی در تقریباً هر نوع فرمت داده رایج و شناخته شده در نرم افزار Global Mapper قابلیت و پشتیبانی Import و Export را دارا است. زمان خروجی گرفتن از داده ها در فرمت های مختلف و متنوعی که این نرم افزار پشتیبانی Export را از آنها فراهم نموده، امکان قطعه بندی فایل ها به قطعات کوچک و قابل مدیریت و همچنین برش محدودة مورد نیاز از داده ها و اطلاعات نیز در این نرم افزار فراهم شده است.
3- پشتیبانی از پایگاه داده مکانی
نرم افزار Global Mapper از خواندن و ایجاد فایل ها در بیشترپایگاه های داده مکانی پشتیبانی می کند که شامل موارد زیر است :
- Esri ArcSDE
- Esri File Geodatabase
- Esri Personal Geodatabase
- MS SQL Server
- MySQL Spatial
- Oracle Spatial
- PostGIS/PostgreSQL
- SpatiaLite/SQLite
4- پشتیبانی از ابر نقطه ای و داده های لیدار
نرم افزار Global Mapper یک نرم افزار عالی در نمایش، ویرایش و آنالیز داده های لیدار و داده های ابر نقطه ای در فرمت های مختلف است. نرم افزار Global Mapper از ابر نقطه ای در هر سایز و ابعادی پشتیبانی نموده و ابزارهایی در به کارگیری کارآمد و مؤثر این داده ها ارائه می دهد. توسعه اخیر در نرم افزار Global Mapper به طور چشم گیری سرعت پردازش ها و رندرگیری را افزاییش داده است، زیرا به خصوص در زمان کار با داده های ابر نقطه ای متراکم که به شدت در حال توسعه و ترویج هستند، دارای اهمیت است. نرم افزار Global Mapper دسترسی به هسته فراداده فایل ها ابر نقطه ای را فراهم می کند که اطلاعات مهم و ضروری برای هر فرایند پردازشی داده تلقی می گردد. به منظور ارائه ابزارهای پردازشی پیشرفته تر ابر نقطه ای، نرم افزار Global Mapper ماژول LiDAR را ارائه نموده که دارای توانایی های وسیعی همچون طبقه بندی خودکار نقاط، استخراج عارضه، تسطیح هیدرولوژیک، استخراج ابر نقطه ای فتوگرامتریک و بسیاری موارد دیگر است
5- دسترسی به منابع داده آنلاین
به دلیل اینکه بسیاری از مدیران GIS، به جای اینکه داده هایشان را بر روی هارد دیسک ها ذخیره سازی کنند، آنها را بر روی سرویس های وب انتشار می دهند، در حال حاضر در این سامانه نرم افزاری، حجم بسیاری از داده های مکانی تنها با یک لینک در دسترس می باشد. داده های آنلاین نرم افزار Global Mapper شامل لینک مستقیم به بسیاری از این سرویس های داده شامل تصاویر هوایی یک متری از ایالات متحدة آمریکا، داده های ارتفاعی جهانی، نقشه های توپوگرافی، تصاویر ماهواره ای لندست، داده های کاربری زمین، فهرست داده های ج آی اس کامل ایالت های آمریکا، گراف های هوایی، داده های OpenStreetMap برداری با سرویس WMS و بسیاری داده های دیگر می شود. علاوه بر این، در صورتی که یک سازمان یا آژانس محلی، یک سرویس نقشه وب را انتشار دهد، یک لینک داده شخصی سازی شده به راحتی امکان دسترسی به این داده ها را در لیست منابع داده آنلاین فراهم می کند. این مجموعه داده های تحت وب، را هم می توان به صورت real-time مورد استفاده قرار داد و هم آنها را در فایل هایی ذخیره سازی نمود و برای استفاده های آفلاین مورد استفاده قرار داد. در صورت توافق با فروشندگان داده های تجاری؛ نرم افزار Global Mapper همچنین دسترسی با پرداخت هزینه به این پایگاههای داده مکانی پولی را نیز فراهم می آورد. با استفاده از کارکرد داده های آنلاین، می توان تصاویر با رزولوشن بالا از DigitalGlobe، داده های Intermap و یا داده های پارسل اراضی ایالات متحده را از Corelogic دانلود نمائید.

6- پشتیبانی از Google Earth
نرم افزار Global Mapper دارای پشتیبانی Import و Export داده های Google با فرمت KML و KMZ می باشد. این نرم افزار دارای منوی خروجی داده بسیار قدرتمند است و کاربران را قادر می سازد بسیاری از تنظیمات مربوط به عوارض، را با راحتی در این بخش انجام دهند. کاربران می توانند برچسب ها را نمایش داده و یا آنکه نمایش ندهند، خروجی گرفتن انواع مختلف داده های سه بعدی را تنظیم نمایند و بسیاری تنظیمات دیگر را در این بخش انجام دهند. نرم افزار Global Mapper همچنین نقشه های تحت وب Google و نقشه های وب KML.KMZ را برای ایجاد اینترفیس نقشه های گوگل شخصی در وب سایت ها انتشار می دهد.

7- تصحیح مختصاتی تصاویر (ژئورفرنس)
یک کاربرد استاندارد نرم افزار Global Mapper، توانایی آن در ورود هر نوع فایل تصویری و ایجاد تصحیحات مکانی همچون تغییر مقیاس و جا به جایی مختصاتی (ژئورفرنس) می باشد. فرایند تصحیح تصاویر، از ورودی دستی پیکسل تصاویر و انتساب آنها به نقاط کنترل زمینی، پشتیبانی می کند که به سادگی با برچسب گذاری نقاط قابل تشخیص بر روی تصاویر و انتساب آنها به موقعیتشان بر روی نقشه پایه، انجام می گیرد. تنظیمات پیشرفته ای نیز برای انتخاب روش تصحیح مکانی (Rectification method)، طرح نمونه برداری مجدد یا بازچینی شبکه ای (resampling scheme) و کنترل زمینی پارامترهای سیستم تصویر، فراهم می آورد. لایه های رستری به دست آمده در این پروسه، را می توان آنالیز نمود و همچون لایه های ورودی دیگر مورد استفاده قرار داد و یا آنها را به هر نوع فرمت رستری دیگری تبدیل نمود.

8- ژئوکد کردن عوارض جغرافیایی
نرم افزار Global Mapper شامل توابع ژئوکدینگ است که امکان انتساب مختصات واقعی به پایگاه های داده Import شده آدرس های جغرافیایی را می دهد. فرایند ژئوکدینگ می تواند هم از سرویس های آنلاین از پیش پیکربندی شده و یا یک شبکه Import شده توسط کاربر، استفاده نماید، تا به طور دقیق، نقاطی که نماینده هر آدرس هستند را تعیین نماید. در صورت نیاز، این داده های که شامل مقادیر مختصاتی هستند، را می توان به صورتی فهرستی خروجی گرفت و یا بر روی نقشه تصویر نمود تا نمای بصری ایجاد نمایند.
9- قابلیت ترسیم گراف و مدیریت تنظیمات آن
بخش مدیریت نمودارها و یا گراف ها، به کاربران اجازه می دهد که نمودارهایی از داده های بارگیری شده ایجاد نمایند. عملیات هایی که در این بخش پشتیبانی می شوند شامل موارد زیر است : ترسیم نمودار ستونی، هیستوگرام، نمودار خطی از اطلاعات جدول اطلاعاتی مربوط به لایه های برداری بارگذاری شده در نرم افزار، ترسیم هیستوگرام از لایه های شبکه ای زمین همچون مدل رقومی زمین، ذخیره سازی نمودارها به فرمت BMP و قرار دادن آن در نقشه ها، ذخیره سازی نمودارها در فایل های پروژه برای اشتراک گذاری و ذخیره سازی راحت تر.

10- رقومی سازی (Digitizing)
علاوه بر دسترسی عالی به پایگاه های داده مکانی از پیش موجود، نرم افزار Global Mapper ابزارهای زیادی برای رقومی سازی در بخش ایجاد و ویرایش عوارض بر روی نقشه ها ارائه می دهد. علاوه بر توابع استاندارد ایجاد نقطه، پلیگون، و خط، ابزارهای دیگری نیز برای ترسیم تخصصی عوارض هندسی همچون دایره های تو در تو، شبکه های برداری و پهنه های بافری نیز وجود دارد. ورودی هندسه مختصاتی پیشرفته نیز به منظور ترسیم عوارض بر روی نقشه از طریق دنبال کردن بعد هندسی هر Segment در دسترس می باشد. توابع ویرایشی شامل، چرخش، تنظیم مقیاس و جا به جایی عوارض بر روی نقشه می گردد. تصحیحات بر روی تمام عوارض قابل اعمال بوده و یا آنکه تنها بر روی یک یا چند ورتکس خاص اعمال گردند تا اینکه شکل و سایز عوارض برداری را تعریف کنند. نرم افزار Global Mapper دارای توانایی کامل در ویرایش هندسه و اطلاعات توصیفی عوارض بوده که با بسته های GIS که امروزه در بازار وجود دارند قادر به رقابت است. به همراه اسکریپت نویسی و ابزارهای پردازش دسته جمعی، امکان انجام بسیاری از فرایندهای GIS به طور خودکار فراهم شده است.
11- قابلیت اسکریپت نویسی
بسیاری از توابع Global Mapper را می توان با استفاده از یک اسکریپت انجام داد. یک اسکریپت که به عنوان یک پرونده ASCII ساده ساخته شده است ، معمولاً برای خودکارسازی کارهای تکراری استفاده می شود، و نیاز به پردازش دستی داده ها را از بین می برد. زبان اسکریپت نویسی نرم افزار Global Mapper از ورود داده ها، تبدیل، تغییر سیستم مختصاتی و سیستم تصویری، آنالیز، محاسبات اطلاعات جداول توصیفی، جداسازی لایه ها، خروجی به تمامی فرمت ها، پشتیبانی می نماید.
12- آنالیز و مدلسازی زمین (Digital Terrain Modeling and Analysis)
نرم افزار Global Mapper شامل چندین ابزار آنالیز زمین قدرتمند است که برای پردازش مدل های رقوم ارتفاعی مورد استفاده قرار می گیرند. این توابع به عنوان بخشی از ساختار اصلی نرم افزار بوده و نیاز به نصب هیچ افزونه اضافی و یا پلاگین نمی باشد.

1-12- ترسیم پروفیل خطی و خط دید (Path Profile/Line of Sight)
از هر عارضه خطی بر روی نقشه، می توان پروفیل ترسیم نمود تا یک نمایش عرضی بر اساس لایه Terrain زیرین آن همچون مدل رقومی ارتفاعی، ایجاد نمود. از این پروفیل ها می توان در محاسبه بسیاری از مؤلفه های آماری مربوط به ارتفاع و شیب در امتداد خط پروفیل استفاده نمود. علاوه بر این، محاسبات خط دید را نیز می توان در مصورسازی هر مانعی که ممکن است با دید مسیر پروفیل تداخل داشته باشد، مورد استفاده قرار داد. این حالت به طور خاص هنگام آنالیز سیگنال های رادیویی و انتشار آنها، مفید و سودمند است. یک قابلیت تصویری در ارتباط دادن موقعیت بر روی خط پروفیل و موقعیت آن بر روی نقشه نیز وجود دارد که در بسیاری موارد بسیار مفید و کارآمد است.

2-12- محاسبات میدان دید (Viewshed Calculation)
مشابه محاسبات خط دید، ابزار آنالیز میدان دید، معمولاً برای تعیین مناطقی که تحت پوشش و یا خارج از پوشش یک دکل مخابراتی یا برج دیده بانی با ارتفاع مشخص هستند مورد استفاده قرار می گیرند. آنالیز میدان دید، تعیین کننده پوشش در تمامی جهات از طریق تعیین یک شعاع مشخص از منبع انتشار سیگنال یا نقطه دیده بانی است. تنظیمات پیشرفته ای همچون تعیین افت سیگنال در طول مسافت طی شده نیز موجود است که می تواند در اینگونه تحلیل ها مورد استفاده قرار گیرد.

3-12- استخراج حوضه های آبخیز (Watershed Delineation)
بر اساس مورفولوژی زمین، ابزار محاسبات حوضه ای آبخیز، خطوط حرکت جریان بر روی زمین و یا خطوط زهکشی و مناطق حوضه های زهکشی این آبراهه ها را تعریف و تعیین می کند. این ابزار همچنین در آنالیزهای افت سطح آب، کاربرد دارد به طوری که در آن، یک الگوی نظری جریان از منبع تغذیة تعیین شده را می توان به نقشه تبدیل نمود.

4-12- استخراج خطوط منحنی میزان (Contour Generation)
از هر لایه ارتفاعی وارد شده به نرم افزار، می توان خطوط منحنی میزان در فرمت برداری تهیه کرد. تنظیمات مربوط به ترسیم خطوط منحنی میزان شامل ، تعیین فواصل پی در پی در ترسیم خطوط میزان و ایجاد عوارض پلیگونی برای تعیین مناطق بالاتر و یا پائین تر از یک ارتفاع خاص، می گردد. ابزار ترسیم خطوط منحنی میزان همچنین می تواند در تعیین قلل و گودال های محلی در لایه رقومی زمین مورد استفاده قرار گیرد.

5-12- محاسبات Cut-Fill
یک ابزار قدرتمند است که در محاسبه دقیق حجمی که باید در ارتفاع مشخصی پر و یا برداشت شود تا اینکه سطح زمین تسطیح گردد، مورد استفاده قرار می گیرد. محاسبات Cut-Fill را می توان بر روی عوارض پلیگونی و یا در امتداد یک عارضه خطی برای شبیه سازی حفر کانال ها مورد استفاده قرار داد. تنظیمات دستی امکان محاسبات شکستگی های ارتفاعی در یک منطقه را نیز فراهم می آورد و نمایش دهنده مقدار ارتفاعی است که در آن ارتفاع حجم Fill و Cut با هم برابر می شوند.

6-12- اصلاح و تسطیح زمین (Terrain Modification/Flattening)
ارتفاع و یا Z-value موجود در یک عارضه پلیگونی، می تواند به عنوان یک صفحه افقی فرضی در سطح زمین مورد استفاده قرار گیرد. این توانایی مدل سازی زمین خصوصاً برای نمایش سایت های ساختمانی یا برش های جاده مفید خواهد بود.
7-12- شبیه سازی بالا آمدن سطح آب (Sea Level Rise)
این ابزار تصویر سازی ساده، برای اندازه گیری اثر بالاآمدگی سطح آب و تأثیراتی که در مستغرق کردن اراضی اطراف دارد، مورد استفاده قرار می گیرد.

13- پردازش داده ها
نرم افزار Global Mapper دارای توابع متعددی برای پردازش داده های ورودی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود:
1-13- تغییر و باز-تعریف سیستم تصویر لایه ها و عوارض (Reprojecting)
بدون توجه به پارامترهای سیستم تصویر اصلی لایه ها و عوارض، هر لایه را می توان به سیستم تصویر دیگری پیش از خروجی گرفتن از آن لایه تبدیل نمود. تعداد بسیار زیادی از سیستم های تصویری از پیش ساخته شده در نرم افزار Global Mapper موجود است و البته امکان تنظیم سیستم تصویر بر اساس نیازمندی های خاص کاربران نیز وجود دارد. به منظور مدیریت پیشرفته سیستم های تصویری، نرم افزار محاسبه گر Blue Marble Geographic یک پایگاه وسیع از سیستم های تصویری و پارامترهای سیستم های مختصاتی همچون الگوریتم های تبدیل و ترانسفورم در اختیار کاربران قرار می دهد. در صورتی که نرم افزار Geographic Calculator بر روی کامپیوتر به همراه نرم افزار Global Mapper نصب شده باشد، این توانایی های مدیریتی سیستم های تصویری در نرم افزار Global Mapper نیز از طریق فعال سازی GeoCalc Mode در دسترس خواهد بود.
2-13- مدیریت اطلاعات توصیفی (Attribute Management)
نرم افزار Global Mapper کارکرد کاملی از ویرایش اطلاعات توصیفی و عملیات های پردازشی، فراهم می آورد. علاوه بر قابلیت استاندارد جست و جوی اطلاعات توصیفی، همچنین یک ابزار جست و جو و جایگزینی قدرتمند نیز وجود دارد. تنظیمات پیشرفته تری برای اتصال و تلفیق اطلاعات توصیفی نقشه ها و نیز استخراج اطلاعات توصیفی از فیلدهای اطلاعاتی لایه های موجود، در دسترس می باشد.
3-13- استخراج عارضه (Feature Extraction)
یک ابزار استخراج عوارض نوآورانه در استفاده از داده های رستری و یا داده های ارتفاعی برای ایجاد عوارض سطحی برداری که دارای ویژگی های مشترکی هستند، قابل استفاده است. این ابزار قدرتمند، قابل شخصی سازی شدن برای آنالیز سطوحی که دارای رنگ خاصی و یا طیف رنگی خاصی هستند و در یک بازه ارتفاعی به خصوصی قرار دارند و یا آنهایی که دارای مقادیر شیب خاصی هستند نیز به کار می رود.
4-13- محاسبة تراکم رستری (Density Grid Calculation)
با استفاده از داده های نقطه ای بارگیری شده در نرم افزار، خواهید توانست یک نقشه تراکم رنگی و یا حرارتی ایجاد نمائید که مناطقی که دارای بیشترین تجمع و تراکم نقاط و یا دارای بیشترین مقادیر هستند را بر اساس یک فیلد عددی درون لایه نقطه ای، مشخص کنند.
5-13- پردازش های دسته ای (Batch Processing)
به منظور تکرار فرایندهای پردازشی داده ها، نرم افزار Global Mapper تابع پردازش دسته ای را ارائه می دهد که امکان انتخاب چندین فایل و یا تمامی فایل هایی که در یک فولدر قرار گرفته اند را می دهد تا اینکه همگی تبدیل فرمت گردند و یا سیستم تصویرشان تغییر و تصحیح یابد و یا آنکه شبکه سازی برای آنها انجام گردد و یا آنکه نام فایل ها تغییر یابد.
14- قابلیت استفاده از داده های GPS
با استفاده از یک گیرندة GPS سازگار که به کامپیوتر متصل شده است، نرم افزار Global Mapper موقعیت نقاط را در زمان واقعی (real-time) بر روی نقشه ها و لایه های موجود نمایش می دهد. این جا به جایی را می توان دنبال نمود و یا آنکه ذخیره سازی کرد، هر waypoint ایجاد شده توسط دستگاه GPS دارای مهر زمانی در اطلاعات جدول توصیفی عارضه نقطه ای خواهد بود که با استفاده از ابزار تصویر سازی سه بعدی پرواز سه بعدی می تواند مجدداً مسیر طی شده به عقب دنبال گردد.
15- پرینت نقشه ها و انتشار نقشه ها در وب
هنگام اشتراک گذاری نقشه ها و داده ها در وب، نرم افزار Global Mapper امکانات مختلفی را در اختیار کاربران قرار می دهد. در ادامه به توضیح مختصری در مورد هر یک از آنها پرداخته می شود :
1-15- برچسبگذاری عوارض (Feature Labeling)
نرم افزار Global Mapper ابزار نوآورانه ای برای ایجاد و مدیریت برچسبها بر روی نقشه فراهم آورده است. یک لایه برچسب مجزا، امکان جا به جایی، ویرایش و یا حذف برچسبها به صورتی تکی را دارا است. همچنین تعیین یک بازه بزرگنمایی برای این لایه وجود دارد. در نتیجه برچسب ها در صورت نیاز نمایش داده خواهند شد.
2-15- انتشار کارتوگرافیکی (Cartographic Publishing)
ابزار چیدمان نقشه در Global Mapper کارکردهای لازم برای طراحی نقشه های خروجی را تأمین می نماید. المان های کارتوگرافیکی همچون نوار مقیاس، جهت نمای شمال و راهنمای نقشه به سادگی و با دقت بر روی فریم طراحی نقشه قابل ایجاد و طراحی و ویرایش می باشد. برای طراحی اطلس ها و کتابچه های نقشه، بخش چیدمان نقشه های خروجی امکان قطعه بندی نقشه به طوری که تمامی صفحات دارای ساختار چیدمان مناسبی باشند، را فراهم می آورد.
3-15- ثبت محتوای موجود در صفح نمایش (Capture Screen Contents)
در صورتی که نیاز به یک نمایش سریع از محتویای نقشه در حال نمایش به فرمت های مرسوم باشید، ابزار ثبت محتوای وجود در صفحه این امکان را برای شما فراهم می آورد. در صورت نیاز حتی می توانید فایل مربوط به مختصات و سیستم های تصویری را نیز برای آن فایل ایجاد نمائید که در نرم افزارهای GIS به صورت ژئورفرنس شده قابلیت نمایش را داشته باشد.
4-15- پرینت نقشه ها (Printing)
بخش تنظیمات چیدمان صفحه Global mapper شامل قابلیت افزودن عنوان نقشه، نوشته های توصیفی، نوار مقیاس عمودی و افقی، جهت شمال نقشه و راهنمای نقشه می باشد. علاوه بر آن، هر نوع فایل تصویری و لایه های اطلاعاتی را نیز می توان در موقعیت مشخص و ثابتی قرار داد. فرایند پرینت نقشه ها، تمامی ابعاد کاغذ استاندارد و سفارشی سازی شده را پشتیبانی می نماید.
5-15- ایجاد فایل های PDF
شبیه فرایند پرینت نقشه ها، فرایند خروجی گرفتن فایل های PDF امکان ایجاد یک فایل PDF مکانی از صفحه نقشه در حال نمایش را ایجاد می نماید. فایل خروجی شامل اطلاعات مختصاتی و همچنین ویژگی های منحصر به فرد لایه ها است در نتیجه هنگامی که یک سیستم خوانش فایل های PDF سازگار وجود داشته باشد، این اطلاعات قابلیت نمایش را خواهند داشت.
6-15- خروجی نقشه ها در موزائیک هایی برای انتشار در وب
Global Mapper تنظیماتی برای خروجی گرفتن محدوده تحت نمایش به عنوان یک سری موزائیک های رستری آماده سازی شده برای انتشار در وب، ارائه می دهد که با فرمت های رایج انتشار نقشه همچون Google و Bing سازگاری دارد. این فرایند خروجی همچنین یک فایل html الحاقی ایجاد می نماید که برای نمایش قطعات موزائیکی نقشه ها کاربرد دارد. این فایل html از پیش تنظیم شده امکان یکپارچه سازی نقشه ها در ساختار وب را فراهم می آورد.
7-15- انتشار نقشه های Mango
کاربران Global Mapper می توانند نقشه ها را مستقیماً در یک هاست مانگو آنلاین بارگذاری نمایند که به سادگی قابلیت اشتراک با مشتریان، همکاران، و یا اعضا را داشته باشد. اکستنشن MangoMap به کاربران امکان ایجاد اکانت مانگو را با پرداخت هزینه های آن می دهد.
16- محاسبه گر رستری (Raster Calculator)
Raster Calculator نرم افزار Global Mapper که در منوی آنالیزهای این نرم افزار قرار دارد، برای ایجاد یک عملیات ریاضی بر روی تصاویر چند باندی ماهواره ای به کار می رود تا آنکه اطلاعات مختلفی از آنها استخراج گردد. کاربران می توانند از فرمول های از پیش تعریف شده همچون NDVI و NDWI و یا فرمول مورد نظرشان در بخش عملیات ریاضی استفاده کنند که شامل جمع و تفریق و ضرب و تقسیم و توان و یا برخی عملیات های دیگر همچون قدر مطلق، مقادیر مینیمم و ماکزیمم و …. می شود.

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیستم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و دوم

روش برش حواشی نقشه های اسکن شده در نرم افزار Global Mapper

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و پنجم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش سیزدهم (توابع مرسوم پایتون)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش بیست و نهم

معرفی توانایی ها و ویژگی های ماهواره لندست 9

فیلم آموزشی زمین مرجع یا ژئورفرنس لایه ها و داده های مکانی در نرم افزار Arc GIS Desktop

دانلود نقشه راههای ایران استایل 1

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش هشتم

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش پانزدهم

مقدمه ای بر سرویس های نقشه کشی تحت وب (WMS)

فتوگرافی هوایی (Aerial Photography) در مقابل ارتوفوتوگرافی (Orthophotography)

برنامه نویسی پایتون بخش ششم (Identifiers)

دانلود نقشه راههای ایران استایل 2

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش چهارم

فرمت های داده در سیستم اطلاعات جغرافیایی بخش سوم

نرم افزار Arc GIS Desktop در مقابل Arc GIS Pro

تصاویر ماهواره ای DigitalGlobe: وردویو(Worldview)، ژئوآی(GeoEye) و آیکونوس (IKONOS)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش دوم (شروع به کار با پایتون)

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش یازدهم (تبدیل نوع و گرد کردن)

نرم افزار Terrain Morphometer V.1 برای اجرای آنالیز مورفومتری از مدل رقومی ارتفاعی

نرم افزار Coordinate to Map V.1 برای ترسیم عوارض برداری نقطه ای، خطی و پلیگونی بر اساس اطلاعات نقطه ای برداشت شده در عملیات نقشه برداری

تصحیحات اتمسفری در سنجش از دور چیست ؟

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش دهم (اپراتورهای انتساب گمارشی)

علم داده مکانی چیست ؟

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش اول

سنجش از دور چیست ؟

دانلود رایگان تصاویر ماهواره ای ژئورفرنس شده با رزولوشن بالا

نقشه های توپوگرافی اسکن شده با مقیاس 1/50000 برگه زابل به شماره NH-41-1

نقشه حوضه های هیدرولوژیکی ایران

نقشه تقسیمات سیاسی ایران

سیستم مختصات، واژه شناسی و مفاهیم در سیستم اطلاعات جغرافیایی

نرم افزار Slope Calculator V.1 برای استخراج نقشه شیب از مدل رقومی ارتفاعی با استفاده از 5 الگوریتم مختلف

سیستم های تصویر نقشه چیست ؟ و چرا بعضا برای ما گمراه کننده هستند ؟

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش پنجم

نقشه های پوششی زمین شناسی ایران در مقیاس 1:100000 بخش هفتم

آشنایی و معرفی اولیه Google Earth Engine

آموزش برنامه نویسی پایتون بخش هفدهم

دیدگاهتان را بنویسید